lauantai 21. maaliskuuta 2015

Uusi treeniryhmä

IMG_1145Me aloitettiin Bambin kanssa tiistaina Tiia Söderholmin ryhmässä Niinun hallilla. Tullaan treenaamaan seuraavat 6 tiistaita ko. ryhmässä. Tiia oli kouluttajana mulle uusi, joten oli kiva kuulla uutta mielipidettä pitkästä aikaa! Meitä on ryhmässä 5 koirakkoa ja 75 minuttia aikaa, joten kerkeää kaikki hyvin treenaamaan.


IMG_1156


Opeteltiin treenien aluksi kaksi rataa. Ensin tosi yksinkertainen "hallin ympäri molempiin suuntiin" -rata ja sitten vähän teknisempi, joka sisälsi paljon takaakiertoja ja -leikkauksia. O-ou. Me ei olla kauheesti treenattu kumpaakaan. Bambi oli ennen niin kovin kädessä kiinni, että jouduttiin harjoitteleen ihan perusjuttuja tosi pitkään. Pitihän sitä kuitenkin yrittää ;)


11032450_10204648890401056_509029437_o

Ensimmäinen rata (valkoiset numerot) meni tosi kivasti. Bambi meni uudesta paikasta huolimatta tosi reippaasti putkiin, joten eihän siinä pitänyt paljoa ohjailla.
Kun rata oli suoritettu, Tiia kertoi minulle, että juoksen vääränlaisella askeleella! Siis miksi kukaan ei ole koskaan kertonut, että kantapää edellä ei kannata juosta, varsinkaan jos pitää ottaa nopeita spurtteja? Toisaalta aloin miettimään, kun multa murtui viime syksynä tuo vasen jalka enkä pystynyt muutamaan kuukauteen varaamaan päkiälle ollenkaan, että onkohan tuo askel jäänyt mahdollisesti siitä?
No mutta joka tapauksessa, koitettiin seuraavaksi mennä rata ympäri toiseen suuntaan sillä tavalla, etten saa astua kantapäille ollenkaan. Miten voi juokseminen muuttua ihan eri tuntoiseksi?? Siis askel tuntui niiiiiiin kevyeltä. Olen niin mielettömän kiitollinen, että Tiia tarttui tällaiseen ongelmaan, mihin en ainakaan itse ole kiinnittänyt mitään huomiota. Nyt vaan sitten päkiäjuoksua treenaamaan :)

Seuraavaksi mentiin sit toinen rata (harmaat numerot). Mun pahoista aavistuksista huolimatta rata meni puhtaasti? Paitsi lopussa, kun olin yllättynyt et päästiin niin pitkälle, että meinasin unohtaa loppuradan :D Mun ohjaukset oli kyllä aivan pielessä. Niin kuin sanoin, niin takaakierrot etenkin ovat jääneet vähemmälle treenaukselle, varsinkin peräkkäiset sellaiset. Ne otettiinkin heti tehotreeniin. Bambi raukka alkoi jo miettimään, että mitä mä oikein teen väärin kun tätä samaa toistetaan sata kertaa! Haha.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin treeneistä oikein kovasti, myös Tiiasta kouluttajana. Ensi viikon treenejä odotellessa! (=ei muuta tehdä kun treenataan takaakiertoja)
Ja hei nyt kaikki peukut pystyyn huomenna, kun lähtään toilaileen Lahteen. Mindy tiputti turkinkin oikein sopivasti ennen näyttelyitä :D

5 kommenttia:

 1. Onpa niin kivannäköistä aksailua taas! :) ja juoksutekniikalla tosiaan on paljonkin väliä, ns. "väärässä" asennossa juokseminen voi pidemmän päälle aiheuttaa kaikenlaista vaivaa. Tsemppiä teille huomiseksi Lahteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :--) Ja niinpä, onneks Tiia huomas tuon ongelman ennen kuin pääsi tulemaan mitään pahempaa vaivaa!

   Poista
 2. Tiia S on tosi kiva kouluttaja. :) Vielä, kun se oppii tuntemaan koirakon niin osaa vaatia ja keksiä koirakolle sopivia ohjaustapoja. Ja fyssarina kiinnittää huomiota ohjaajankin liikkumiseen. Onneksi meidän seurassa AST:lla on tuollainen helmi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Olin tosi positiivisesti yllättynyt ja innolla odotan tulevia treenejä Tiian kanssa :)

   Poista
 3. Ja venyttelyt + kehonhuolto kehiin myös! :)

  VastaaPoista