maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kuinka paljon koira tarvitsee liikuntaa?

IMG_2939

Taas yksi touhukas viikko takana. Ollaan koirien kanssa käyty valloittamassa uusia lenkkimaastoja. Mulle tuli eilen mieleen, kun katselin sportstracker:istä viikon yhteenvetoa, että me liikutaan aika paljon. Mulle on itselle tärkeää, että koirat pääsee mahdollisimman paljon juoksemaan vapaana, ja siksi ajellaankin monesti vähän kauemmas näistä kotikulmista lenkkeilemään. Ja voi miten paljon nämä kaks tykkää vapaana temmeltämisestä! Ne jaksais jahdata toisiaan varmaan koko päivän. Metsässä juoksemisesta nauttii kyllä sekä koirat, että minä. Siinä saa kivasti ajatukset muualle.

IMG_2937

Mä oon alkanutkin miettimään, että mikä on tarpeeksi ja mikä on liikaa? Entä mikä on liian vähän? Kun vertaa aikaisempia koiria, mitä mun lapsuuden perheessä on ollut. Niin niiden lenkkeilyt on jääneet oikeastaan omakotitalon pihalla omatoimiseen ulkoiluun. Silloin tällöin käytiin joku pidempi lenkki. Tottakai tämä liikunnantarve on tosi paljon koirasta ja koiran rodustakin kiinni. Toiset tarvii enemmän liikuntaa kuin toiset.

IMG_2934

Nämä kaksi ovat ainakin sellaisia yksilöitä, että jos lepopäiviä (=muutama lyhkäinen hihnalenkki) pidetään useampi putkeen, niin nämä tulee seinistä läpi :D Yhden lepopäivän jälkeen jo matot lentää ja täällä on aivan armoton ralli käynnissä. Me pidetäänkin kuitenkin se pari täyttä lepopäivää viikossa. Muut päivät joina ei ole esim. agilityä, käytetään johonkin muuhun tekemiseen. Tämä nykyinen treenirytmi tuntuu kyllä omasta mielestäni sopivalta.

IMG_2941

Kun me mennään lenkille, niin harjoitellaan siinä samalla aina milloin mitäkin. Luoksetuloa, sivu -käskyä, ylämäkitreeniä, odottamista jnejne. Vaikka juostaan metsässä vapaana, niin huudan koirat aina siihen sivulle väh. 5 minutin välein. Lenkille lähdetään siis aina taskut täynnä nameja, ja otetaan se myös treenin kannalta.

IMG_2947

Ajattelin nyt ainakin muutaman viikon tehdä tällaista viikkopäiväkirjaa, jossa on meidän treenit. (Perus hihnalenkkien lisäksi siis). Viime viikko näytti esim. tältä:

Maanantai: Lepo.

Tiistai: Agilitytreenit alku- ja loppuverryttelyineen.

Keskiviikko: 6km lenkki, rauhallista hölkkäystä. Harjoiteltiin ohituksia ilman hihnaa.

Torstai: Seurasaaren ympäri. Ohitukset ja luoksetulot treenissä.

Perjantai: 5km lenkki, mäkitreeniä sekä hitaasti että kovalla vauhdilla.

Lauantai: Agilitytreenit alku- ja loppuverryttelyineen.

Sunnuntai: Lepo. Koirille hieronnat ja venyttelyt.


IMG_2949

Mä haluaisin kuulla myös teidän muiden kokemuksia. Kuinka paljon liikutte koiranne kanssa? Entä kuinka paljon omasta mielestänne teidän koira tarvitsee liikuntaa? Monta kertaa te treenaatte viikossa? Mikä on liian vähän, ja mikä on liikaa?

Haastan myös kaikki tekemään samanlaisen viikkopäiväkirjan aina kuluneesta viikosta, siinä hahmottaa aika hyvin, että minkälainen se oma treenirytmi on. :)

2 kommenttia:

  1. Me vastattiin kysymyksiin tännä:

    http://sheltt.blogspot.fi/2015/05/paljonki-me-liikutaan.html :-)

    VastaaPoista