perjantai 24. heinäkuuta 2015

Bambi oppi kepit?

En tiedä mitä tapahtu, mut nyt alkaa pahasti vaikuttamaan siltä, et mulla on A-estettä vaille kisavalmis koira. (Onneksi A on sen verran katastrofaalinen, et sen kanssa voi mennä vielä hetki jos toinenkin :D)

Keppien suorittamisessa mulle on tärkeää se, että koira suorittaa ne itsenäisesti ilman ohjaajan liikeapuja. Tavoitteena, että vaikka itse lähtisin juoksemaan päinvastaiseen suuntaan, niin koira pujottelee loppuun asti. Tärkeää on myös sisäänmenot. Koiran pitäisi osata lukea oikea väli, huolimatta siitä mistä se kepeille lähetetään.

Kauan asiaa harkittuani, päätin alka opettamaan koiria 2by2 -tekniikalla. Noin 1kk sitten lainasin mun treenikaverilta videon pujottelun opettamisesta ko. tekniikalla. Ja ei jessus, Bambi oppi oikeesti parissa viikossa koko 12-kepin sarjan! Ihan uskomatonta. Bambi on sen verran lyhytrunkoinen, että se joutuu tekemään aika pitkiä loikkia pujottelussa mikä luonnollisesti rasittaa kroppaa. Siksi mä olen pitänyt toistot ihan minimissään, ja treenannut keppejä muutenkin todella vähän.
Tänään kuitenkin käytiin muutaman päivän agilitytauon jälkeen tekemässä VAIN keppejä. Tavoitteena oli saada koira lukemaan oikea sisäänmenoväli erilaisista ohjauksista ja kulmista. Harjoiteltiin myös juurikin sitä itsenäistä suorittamista.
Ja voi vitsi miten tyytyväinen oon ♥ Tästä on hyvä jatkaa! :)


Mindy on tällä hetkellä Kaarinassa Heidi-kasvattajan luona kyläilemässä, jotta paikka pysyy tuttuna ensi kevättä/kesää varten, kun Mindy menee sinne tekemään pennut :) Hauskaa niillä siellä vaikuttaisi olevan, Mindy oli päässyt käymään sille uudessa hallissakin aksaamassa!
Me vietetään  nyt siis viikonloppu Bambin kanssa laatuaikaa sohvalla agilityn EO-kisojen livestreamia katsellessa, ei huono ;)


Hyvää viikonloppua kaikille ! 

6 kommenttia:

 1. Hyvä te, onnea edistymisestä! :) ja vautsi, aiot teetättää Mindyllä pennut? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pikkuhiljaa pikkuhiljaa...
   Mindy on mulla tosiaan jalostusoikeussopimuksella, eli se menee kasvattajalle tekemään pennut :)
   Ensi keväällä/kesällä on sit toivottavasti odotettavissa pikku-Mindyjä <3

   Poista
 2. Noniin siitä se lähtee! Eiköhän se A:kin sieltä nopsaan tule :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Meillä on työn alla samalla tekniikalla keppien opetus... Olen katsonut videoita netistä ja niiden avulla on mun mielestä päästiin ihan hyvään alkuun!
  Oisko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä? Tai kertoa mistä sinun käyttämän videomateriaalin olisi mahdollista saada? Meillä nimittäin on tällä hetkellä vaihe, josta tuntuu, että ei päästä etenemään... vai oonkohan liian varovainen, enkä uskalla vaikeuttaa harjoitteita?!
  Toivottavasti jonain päivänä meidän kepit sujuu yhtä hyvin kuin teillä!

  -J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Mä suosittelen kyllä erittäin kovasti nimenomaan Susan Garrett:n 2x2 dvd:tä. Me lainattiin kaverilta, mutta googlaamalla varmasti löytää jonkun sivun mistä saa tilattua! :)

   Meilläkin tuli monta kertaa Bambin kanssa kunnon umpikuja -tilanne vastaan, ja tuntui ettei edetä mihinkään. Jotenkin kummasti ne onnistumiset loppujen lopuksi sieltä tuli, vaikka yhdessä vaiheessa tilanne vaikuttikin toivottamalta.
   Mutta se Susan Garrett:n DVD olis varmasti kyllä tosi kannattava hankinta teillekkin!

   Omien kokemuksieni perusteella osaan sen verran neuvoa, että pidä toistot minimissä. Jos ei meinaa onnistua, tai on muuten vaan huono keppipäivä, niin kannattaa lopettaa heti kun saa onnistuneen suorituksen. Sitten pitää vaikka parin päivän tauon, niin koira saa pohdiskella asiaa ja se saattaakin seuraavalla kerralla onnistua! Eli treenikerrat tosiaan kannattaa pitää lyhyinä ja ytimekkäinä, sekä vahvistaa opittua asiaa ennen kuin vaikeuttaa treenejä. Palkan suunnan kanssa täytyy myös olla tarkka, maahaan voi mahdollisuuksien mukaan vetää vaikka viivan, että mihin suuntaan se palkka tulee. Ja tosiaan opetteluvaiheessa kepit kannattaa tehdä vain yhdestä suunnasta, eikä niinsanotusti "edes takaisin"! Myös koiran hetsaaminen ennen kepeille lähetystä auttaa saavuttamaan hyvän draivin. Kaikista tärkeintä on pitää homma hauskana! Silloin kun onnistumisia tulee, niin superkehut ja huippupalkka!

   Tsemppiä treeneihin, hyvät niistä kepeistä varmasti tulee! :)

   Poista