keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Helsinki-Oulu-Rovaniemi-Helsinki

Noniin, nyt sitten vihdoin pääsen kirjoittamaan meidän pohjoisen näyttely-roadtripistä! En muista millon viimeksi olisin viettänyt noin tekemistä täynnä olevan viikonlopun. Univelkaa tuli kerrytettyä enemmän kuin tarpeeksi, mutta oli kyllä sen arvoista! Reissuun lähdettiin siis perjantaina ja maanantaina ajettiin takaisin.

Perjantai 21.8.

Perjantaina lähdettiin matkaan. Reissukaverina ja huippu-Ketynä mulla toimi kukas muukaan kuin Malena. Malena oli illalla kuuntelemassa Eläköön koirat -tapahtumassa Victoria Stilwellin luentoa ja hainkin Malenan olympiastadionilta, josta lähdettiin suoraan matkaan! Päästiin lähtemään Helsingistä kymmenen aikoihin, joten koko yö ajoa oli edessä. Onneksi meitä oli kaks kuskia, Malena ajoi Helsingistä Jyväskylään (jossa käytiin myös tottakai ABC:n hesessä syömässä, niinkuin asiaan kuuluu) ja minä Jyväskylästä Ouluun. Mindy, joka on btw maailman helpoin matkakoira, nukkui koko matkan pedissä takapenkillä.


IMG_9260Lauantai 22.8.

Perillä Oulussa taidettiin olla viiden maissa aamulla :D Kerettiin pari tuntia nukkua, ennen kuin alettiin valmistautumaan näyttelyyn. Yötä oltiin mun äidin luona. Mä olen siis itse alunperin Oulusta lähtöisin, ja mun pikkuveli ja äiti asuu siellä yhä. Oli ihan huippua nähdä heitä! <3

Lauantaina oli siis luvassa shetlanninlammaskoirien sivuerikoisnäyttely. Näyttelyn järjestelyt olivat loistavat. Paikkana toimi ihana nurmialue Nallikarissa, joka on yksi lempipaikoistani Oulussa. Kaikki toimi näyttelyissä hyvin, kehät olivat aikataulussa ja kuuluttajakin löytyi. Tunnelma oli kaikin puolin mukava!
Mindy osallistui nuorten luokkaan, jonka tuomaroi Ian Isdale Iso-Britanniastia. Mua vähän varoiteltiin etukäteen, ettei välttämättä kannata viedä brittituomarille shelttiä, jossa on näkyvissä yhtään jenkkilinjaa. No ajattelin kuitenkin ottaa riskin :)

IMG_9011

Mindy esiintyi nätisti, kuten aina. Ainoana miinuksena häntä nousi ihan kunnolla ravatessa. Luulen että tämä johtui siitä, kun juostiin kolmio ja joka suoran päässä oli joku koira odottamassa vuoroaan. Pitihän Miss-Divan vähän elvistellä :D Laatuarvostelusta Mindy sai Erittäin Hyvän.

Ian Isdale:n arvostelu kuului näin:

"18 months. Good reach of neck, would prefer slightly smaller eye, would prefer a bit more under jaw. Good depth of chest. Very well balanced. Tail raised high when on move."

NUO-EH

IMG_9077


Mindyn näköinen arvostelu, ei valittamista! Ehkä me kuitenkin jatkossa mennään muille tuomareille kuin briteille, jos he ei sitten osaa niin neiti näppärän jenkkipiirteitä arvostaa ;) Kerran aiemminkin käytiin tosiaan brittituomarilla, ja silloin Mindy sai myös EH:n.

Näyttelyn jälkeen suunnattiinkin sitten kävelyllä vieressä olevalle rannalle. On se Nallikari vaan kaunis paikka! Mindy kävi myös kalliolta vähän kahlailemassa ja heiteltiin sille kauan palloa kiitokseksi hyvästä näyttelykäytöksestä, tämähän neidille kelpasi ;)


IMG_9080 IMG_9085 IMG_9081 IMG_9118 IMG_9094 IMG_9131 IMG_9132


Näyttelypäivä oli meidän osalta ohi jo 12 aikaan. Käytiin syömässä ja vaihtamassa rennomman vaatteet päälle, jonka jälkeen suunnattiin Yli-Iihin, jossa käytiin hoitamassa Äidin ystävän eläimiä heidän ollessa reissussa.
Tarkoitus oli nukkua päikkärit heti kun päästään perille, mutta eihän me maltettu. Tämä Äitini ystävä asuu nimittäin sellaisissa puitteissa perheensä kanssa, että meillä meni koko päivä ihastellessa pihan eläimiä. Mä niin voin kuvitella itseni muutaman vuoden päästä ihan onnessaan samanlaisen eläinlauman ympäröimänä :D Löytyi hevosia, pupuja, koiria jnejne. Ensitöikseenhän me lähdettiin Malenan kanssa entisinä heppatyttöinä ratsastamaan! Oli tosi kivaa, ja nähtiin porojakin. Vietettiin tosi kiva päivä koko porukalla! Saatiin jopa mun pikkuvelikin houkuteltua mukaan eläintenhoitohommiin ;)


IMG_9147 IMG_9224 IMG_9213 IMG_9269 IMG_9278


Illalla ajettiin vielä Äidin mummolan kautta kotiin. Nostalginen fiilis oli olla maisemissa, jossa lapsena aina leikittiin :)


IMG_9296 IMG_9330 IMG_9312 IMG_9340

Illalla kun päästiin vihdoin nukkumaan, niin voin kertoa et ei kauheen kauaa tarvinnut laskea lampaita :DSunnuntai 23.8.

Aamulla meillä oli jälleen aikainen herätys ja suunnitelmissa lähteä Rovaniemen ryhmänäyttelyyn. Allekirjoittaneella oli vaan semmoinen "toinen jalka haudassa" -olo, kun herätyskello soi, ettei mitään rajaa. Mä luulen et sain flunssan menomatkalla Ouluun, kun pidettiin ilmastointi niin kovalla. Lauantain jaksoin vielä buranan voimalla kun olo ei ollut vielä niin paha, mutta kun la-su välisenä yönä kuume nousi, niin aamulla mun ensimmäiset sanat taisivatkin olla et "mä en pysty lähteen mihinkään."
Mä olin ihan varma et nyt jää Rollon ryhmis käymättä, kunnes me aikamme makoiltuamme ja pohdittuamme tulimme siihen tulokseen, että Malena esittää Mindyn. Ei muuta kuin buranaa kurkkuun, koira & kamat autoon ja menoksi.

Näyttelyihin saavuttiin aika viime tingassa. Urokset oltiin jo melkein kokonaan arvosteltu. Tuomarin arvosteluvauhti oli kyllä hurja. Mä en kauheasti kerennyt siis nähdä, että minkälaisista koirista tuomari tykkää. Luottavaisin mielin oltiin kuitenkin, koska tuomari oli Irlantilainen Cathy Derlmar, ja ainakin aiemmin Mindy on ollut Irlantilaisten mieleen.

Meillä oli hirveä härdelli päällä ennen kehään menoa. Malena harjoitteli Mindyn kanssa samalla kun mä laitoin sille numerolappua ja harjasin Mindyä jne, voitte varmaan kuvitella :D Näyttelypaikalta ei tästä syystä ole nyt yhtäkään kuvaa.
Nuorten luokassa Mindy esiintyi neljäntenä, olisikohan nuoria narttuja ollut yhteensä vähän päälle 10? En muista tarkkaa määrää.
Malenalla ja Mindyllä esiintyminen meni oikein mallikkaasti. Vähän Mindy arkaili jostain syystä pöydällä, mutta muuten meni nappiin. Tuomari arvosteli tosi vauhdilla ja ennen kuin kerettiin sen enempää jännittääkkään, niin punainen lippu heilahti.
Kilpailukehää seuratessa mua jännitti ihan hulluna. On paljon jännittävämpää seurata omaa koiraa kehän laidalta, kuin olla sitä itse esittämässä.
Nyt tuomari käytti vähän enemmän aikaa arvostelemiseen ja katsoikin koirien liikkeet tarkasti. Mä jännitin et onko Mindyllä mahdollisuuksia sijoittua. Sen verran nättejä kaikki kilpailukehän nartut oli, joista lähes kaikki olivat paljon paremmassa turkissa mitä meidän Bikini-Iipi. Niin siinä kuitenkin kävi, että tuomari Delmar sijoitti Mindyn toiseksi! Mä tässä vaiheessa jo hypin kuumepäissäni riemusta, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun kehäsihteeri kajautti, että "myös toiseksi tullut koira saa SA:n" niin olin kyllä onnellinen et oltiin mun kamalasta olosta huolimatta tultu paikalle. Mindy ei ole koskaan aiemmin saanut SA:ta hyvistä sijoituksista huolimatta.
Paras Narttu -kehässä Mindy tippui juuri ennen palkintosijoja, mikä ei kyllä siinä vaiheessa haitannut yhtään. Niin hyvän tuloksen se sai muuten <3


Arvostelu:

"Front could be better. Nice head. Shoulder high. Elbows could be tighter. Good rib, good loin. Texture of coat would be a little better. Tailset is quite good, as is hindquarters. Up&down movement could be better, side movement ok."

NUO-ERI NUK2 SA


Ennen kuin lähdettiin ajamaan takaisin Ouluun, niin käytiin vielä napapiirillä moikkaamassa joulupukkia, sekä kiivettiin Santa Parkin luona olevalle näköalapaikalle. Ihailtiin hetki maisemia ennen kuin jatkettiin matkaa.IMG_9433 (1) IMG_9438 IMG_9442


Matkalla käytiin vielä Ruotsin puolella Haaparannassa, missäs muuallakaan kuin Candy Worldissä. ;) Ostettiin kyllä sen verran karkkia, et koko loppureissun sokerihumala oli turvattu.
Ilta me pakkailtiin ja vietettiin aikaa Äidin luona. Ja syötiin niitä karkkeja tottakai. Illalla käytiin vielä kävelyllä Ainolan puistossa ja katseltiin auringonlaskua. Kyllä vähän haikee olo tulee näitä kaikkia kuvia katsoessa, on se Oulu mulle kuitenkin toinen koti, vaikka niin harvoin siellä tuleekin käytyä.

IMG_9477 IMG_9461 IMG_9474


Maanantaista ei sitten kauheesti asiaa olekkaan. Nukuttiin suht pitkään, ja aamupäivästä lähdettiin jo ajelemaan kohti kotia. Erään nimeltämainitsemattoman oli nimittäin pakko keretä treeneihin Racinelille kuudeksi Mindyn kanssa. Eihän sitä nyt mistään syystä voi jättää treenejä välistä ;)

Aivan loistava reissu oli kaikin puolin, kiitos vielä mun veljelle Mikaelille seurasta, kuten myös Äidille seurasta ja kaikesta avusta! Oli aivan ihana nähdä!
Mutta kaikista suurin kiitos menee Malenalle, maailman parhaalle ketylle, joka jaksoi auttaa koko viikonlopun, esitti vielä sunnuntaina Mindyn ja kaiken lisäksi kuunteli mun kuumehouruiluja ilman minkäänlaista valitusta :D Oot kyllä kullanarvoinen! Kaikki postauksen kuvat © Malena Lindgren

7 kommenttia:

 1. Teillä näyttää olleen kiva reissu! :-) Ihania kuvia - noista välittyy se aito ja iloinen tunnelma tänne ruudun toisellekin puolen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentista <3 Meillä oli kyllä ihan super kivaa :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Sulla on todella ihana blogi ja söpöläiset koirat!

  VastaaPoista