lauantai 17. lokakuuta 2015

Treenipäiväkirja; viikko 42

Maanantai 12.10


Viime maanantaina treenailtiin, missä muuallakaan, kuin Maijun treeneissä Ojangossa. Mukaan pääsi jo toista viikkoa peräkkäin Bambi, koska halusin viime hetken vinkit vielä viikonlopun kisoja ajatellen.
Eniten mua oikeastaan huomisissa kisoissa jänskättää mahdolliset kännökset, joissa Bambi tykkää tunnetusti karrattaa oikein koko rahan edestä. Siksi otettiinkin maanantain treeneissä rata käännöstreenin kannalta, ja kannatti kyllä mennä! Sen verran hyviä vinkkejä saatiin :)

maijuuuuuuuuu
Ratapiirros vain suuntaa antava, alunperin Maiju Korhosen käsialaa.

Alun ohjauskuvioita kovasti mietiskeltiin, ja loppujen lopuksi se meni näin; 3-4 väliin sokkari. 4-hypylle vahva jarru ja vastakäännös. Siitä (kiire) tekemään sokkari 5-6 väliin. 6-hypylle mahdollisimman tiukka takaakierto+niisto. 7-hypylle vastakäännös. 9-hyppy päällejuoksuna josta takaaleikkaus kepeille.

Olin yllättynyt miten vahvan jarrun Bambi oikeesti tarviikaan, että saadaan se tiukka käännös. Tuollaisella ohjauksella mitä tein 4-hypylle, olisi Mindy vetänyt ihan liinat kiinni. 6-hypyllä Bambi hyppäsi lähes koko ajan aina viistoon oikealle. Täytyy harjoitella tuollaisia kohtia, jotta saadaan se kääntymään tiukasti siivekkeen ympäri. 7-hypylle vastakäännös oli ihan loistava ratkaisu, paljon parempi linja saatiin renkaalle, vaikka vastakäännöksestä huolimatta Bambi kaarsi vähän turhan paljon. Noita vastakäännöksiä pitää nyt treenata enemmän, kun ne on niin hyviä käyttää tuollaisen kaarrattavan ja irtoavan koiran kanssa, jotka ei välttämättä reagoi rytmitykseen niin hyvin. Kepit tuotti vähän ongelmia, kun putki houkutteli pientä shetlantilaista niin kovin :D Aina toisella yrityksellä onnistui, mutta kun vauhtia oli enemmän niin putki meinasi olla liian tyrkyllä siellä häiritsemässä Bampulan keskittymistä ;) Keppien jälkeen sokkari, joka onnistui hyvin vaik en sitä itse tykkääkkään tuollain keppien päähän tehdä. Putkesta tuli aika jyrkkä umpikulma kepeille, mutta sekin saatiin onnistumaan, kunhan vaan maltoin pysyä paikallaan kunnes koira lukitsee ensimmäisen välin. Kokeiltiin myös vaikeeta takaaleikkausta kepeille, ja se meni yllättäen aivan loistavasti!


Tiistai 13.10.

Tiistaina meillä oli ensin vuorossa Tiian treenit, joihin mukaan pääsi vuorostaan Mindy. Rata näytti suunnilleen tältä:

tiiaaaaaaaaaaaa
Suuntaa antava piirros, alunperin Tiia Söderholmin käsialaa.

Jeee, puomi-putki erottelua oli kiva päästä kokeileen ;) Mindyn kanssa oli kiva treenata. Radan alussa ei ollut mitään ongelmaa, putki löytyi puomin takaa hyvin, kun muisti kiihdyttää tarpeeksi. 6-7 väliin sokkari. Keinua ei vielä tehdä kokonaisena, mutta testasin kuitenkin, et miten Mindy kääntyy suorasta putkesta putkijarrulla, jos oltais menossa keinulle. No hyvinhän se käänty, vaikka ei olla putkijarrua pahemmin treenailtu, hieno penska! 13-14-15 meni hyvin, kunhan vain tajusin tehdä jarruttavan rytminmuutoksen ennen kuin koira laskeutuu hypyltä 14. Erottelu meni siis superisti. Rytmitys kunniaan ;) 17- ja 18- takaakierrot meni ihan hyvin, kunhan tajusin vastaa 18-hypylle suunnittelemani sokkarin valssiin. Mä inhoon noita sokkareita slash persjättöjä, niin yritän nyt tarkotuksellisesti viljellä niitä joka kohtaan radalla. Tässä kohdassa siihen oli kuitenkin lähes mahdoton keretä, joten päädyttiin vaihtamaan ohjaus valssiin, hyvä niin :D Putken jälkeen odotti sit mun kauhukohta. Välistäveto. BIG DISLIKE niille. Välttelen kaikenlaisia kuljetuksia ja välistävetoja tilanteessa kuin tilanteessa, ja tästä syystä Tiia olikin kuulemma laittanut sen tahalleen radalle :D Fint. Saatiin sieltäkin loppujen lopuksi onnistunut suoritus, mut inhoon tuota ohjausta yhtä paljon kyllä edelleen. Vissiin sitä just siks pitäiski treenata... ihan tyhmää.


Seuraavaksi suunnattiinkin sitten taas suoraan Niinulasta akatemialle, jonne olin taas ostanut irtopaikan Jennan treeneihin. Rata näytti ehkä about tältä:

jennaaaaaaa
Rata vain suuntaa antava, alunperin Jenna Caloanderin käsialaa.

Oltiin paikalla jo hyvissä ajoin ennen treenien alkua, ja kerkesinkin hetken seurata aiempia ryhmiä. Kävi niin, että meitä edeltävässä ryhmässä treenavan kaverini koira alkoi ontumaan, joten kipaisin Mindyn autosta lainakoiraksi. Mindyä ei ole kukaan muu ohjannut kuin minä ja kasvattaja, joten vähän jänskätti et lähteekö tuntemattoman mukaan, kun ei ollut siis nähnyt tätä mun kaveria koskaan aikaisemmin. Voin kertoa että huolehdin turhaan :D Vitsi jäi harmittaan kun en tajunnut ottaa videota, mutta siis voin kertoa et leuka tippu lattiaan ku neiti laitteli menemään niinkuin olis aina ollut Lauran ohjaamana. Aiemmat treenit oli jääneet unholaan ja virtaa riitti, Mindy tykitti ihan mahtavan juoksarin A:lle ja huikeen putkijarrun 14-putkelle. Muutenkin rata sujui kuin vettä vain! Ehkä paras oli kun unohdin kertoa Lauralle, et Mindy ei tee vielä keppejä osana rataa. Sinnehän Laura juoksi ottamaan Mindyn pakkovalssilla putkesta kepeille, ja mitä, Mindy tuli super nätisti ohjaukseen ja pujotteli menemään. Ihan käsittämätön koira. Sydän.

Sitten oli Bambin vuoro. Bambi oli voinut vähän huonosti aiemmin päivällä, mm. oksensikin kerran. Olo vaikutti kuitenkin ihan normaalilta illemmalla, joten uskalsin mennä treenaamaan. Mutta kyllä vähän näkyi vauhdissakin, ettei neiti ihan elämänsä kunnossa ollut. Raukka.
Sylkkäri 2-hypylle meni ihan ok. Täytyy ottaa sekin treeniin että saadaan varmemmaksi. 3-4-välin kuljetus ihan fine, kun tajusin muuttaa vähän omaa linjaa ja ohjata 4-hypyn vastakkaisellä kädellä. Sen jälkeen ei ollut mitään ongelmaa putkelle nro 14 asti. Neiti oli meinaa unohtanut et mikä on putkijarru, kaarratti menemään, ja katsoi mua vaan et "mitä sä siellä sihiset?". Palkattiin siihen pari kertaa niin johan muistui mieleen. 16-17 japanilainen venyi joka kerta, mur. Täytyy oppia ohjaan se terävämmin, ettei valahda tuolla tavalla. Keppien pakkovalssiin tuli nätisti. Ärsyttävää, kun oltiin niin hyvin pääsemässä tuolla viimeisellä pätkällä puhtaasti loppuun, mutta Bambi näki jotain nameja heitteleviä vihreitä miehiä ilmeisesti 20-putken jälkeen, ja pysähtyi vimmatusti etsimään palkkaa maasta. Se ei oo koskaan aiemmin pysähtynyt kesken radan. Mun täytyy lopettaa namien maahan heittely, kun se ihan selvästi meni jonkun lentävän kumirouhepalan tms. perään, heh :D

Jälkeenpäin sitten selvisikin, että joku mahapöpö sille oli tarttunut. Tiistai-ilta ja keskiviikko meni nimittäin oksentaessa ja ripulikin vaivasi :( Riisi-raejuusto ruokavaliolla mentiin pari päivää, annoin myös säännöllisesti canikuria ja attapectiniä, joilla saatiin onneksi tauti kuriin. Nyt Bambi on jo täysin normaali, eikä ole kahteen päivään kärsinyt em. vaivoista, joten voidaan hyvillä mielin mennä kisaamaan huomenna! Ja onneksi Mindyyn ei ihme ja kumma tauti tarttunut.
Mutta hei! Palaillaan sit viikonlopun jälkeen taas kisakuulumisilla, kun päästään nyt siis korkkaan se 2-luokka, jippikaijei!


Kivaa viikonloppua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti