torstai 8. lokakuuta 2015

Treenipäiväkirja; viikot 39-41

Treenipäiväkirjaa pitkästä aikaa... :)


Maanantai 14.9.


Maijun treeneihin pääsi vuorostaan Bambi tällä kertaa. Tämä treeni taisi olla ensimmäinen Bambin tauon jälkeen. Ihan hirveitä räiskintöjä A:lta, mut laitetaan tauon piikkiin..

maijyyyy
Rata on vain suuntaa antava, alkuperäinen Maiju Korhosen käsialaa.


Alussa ei ollut sen kummempia ongelmia. Sain ihme ja kumma kuljetettuakin Bambin jotenkin 4-hypylle ilman, että se hakeutuu takaakiertoon. Ongelmaksi koitui kuitenkin kepit, kun yritin mennä törkkäseen Bambin oikeaan väliin. Sitä se ei kestä vielä yhtään. Lähetys kaukaa onnistuu kyllä joka kulmasta, mutta se ottaa hirveesti häiriötä jos meen yhtään liikaa hänen arvon reviirillensä sörkkimään :D Kun ei vielä muutaman toiston jälkeen ottanut onnistuakseen, niin päätettiin tällä kertaa vaan lähettää Bams suorittamaan keppejä ja otetaan joku toinen kerta treeniin. Tämän jälkeen kepit sujui aivan loistavasti, vielä kun ottaa huomioon et ne oli asetettu suoraan seinää päin. 8-9 väliin tehtiin pakkovalssin (=kartturin ehkä eniten inhoama ohjaus) sijaan japanilainen, joka onnistui heti kun maltoi ohjata sen rauhassa loppuun. 13-14 välissä allekirjoittanut sääti jotain ihmeyksiä aluksi, mutta persjätöllä tämä kohta onnistui lopulta kuitenkin ihan mallikkaasti. Loppu meni nyt vähän miten meni, kun esteet oli vähän eri paikoissa mitä muistelin, tästä syystä esimerkiksi hypyn 21 saksalainen oli about viikon myöhässä :D Saatiin kuitenkin tehtyä rata loppuun asti.






Tiistai 15.9.

Tiistaina pääsi sitten Mindy vuorostaan ottamaan osaa Tiian treeneihin, jossa oli luvassa aikamoinen rytmitysrata. Me ei oltu tätä ennen kauheesti harjoiteltu rytmittämistä Mindyn kanssa, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Bambihan nyt tunnetusti lukee rytmitystä vähän niin ja näin.. (=ei juuri mitenkään).


tiia rytmi
Rata on suunta antava, alkuperäinen Tiia Söderholmin käsialaa.


Mindy oli ihan super! Tiiakin sanoi, että ei ole koskaan kouluttanut koiraa, joka lukee ohjaajan liikettä noin hyvin. 2- ja 3-hypyille ei paljon tiukemmin saa valssia käännettyä mitä Mindy kääntyi! Kuitenkin vaikka se kääntyy tiukasti, niin neiti irtoaa myös kiihdytyksestä ihan super kauas, aivan bueno pentunen! Huomaan vaan itsestä, että mulla meinaa aina jäädä Bambi-ohjaus päälle, niinkuin videolla tuossa 14-hypyn jarrutuksessa näkee. Bambi tarvii tosi äkäisen jarrutuksen, jotta saan sen kääntymään. Nyt kun jarrutin Mindyn kanssa samalla tavalla, niin tuloksena oli pysähdys :D







Tiistai 29.9.

Muutamat treenit on jäänyt kuvaamatta, joten hyppään näissä videoiduissa eteenpäin.
Tiistaina kävin kaksissa treeneissä. Mindy pääsi ensiksi Tiian treeneihin, joissa rata näytti tältä:

Tiia 2
Rata on suuntaa antava, alunperin Tiia Söderholmin käsialaa.


3-4 väliin taisi kaikki muut tehdä takaaleikkauksen, mutta itse päädyin valssiin, koska Mindy kääntyy niin tiukasti ja ajattelin sen olevan meille sujuvin, niinkuin se olikin. 8-hypylle jarru oli taas Bambin jäljiltä ihan jäätävä, ja piti ottaa muutama kerta uusiksi koko pätkä. Kartturi voisi opetella muistamaan, että kumpaa koiraa aina ohjaakaan ;) Muuten radassa ei ollut kummempia ongelmiakohtia.







Bambi pääsi suoraan Niinun hallilta Jennan treeneihin Vantaalle, kun olin ostanut Agility Akatemialta tuurauspaikan. Rata vaikutti hauskalta, jossa oli kuitenkin meille muutamia pahoja kohtia.


jenna
Rata on suuntaa antava, alunperin Jenna Caloanderin käsialaa.


Jenna ei ollut nähnyt Bambia aiemmin, joten otettiin alku pätkissä ihan vaan et Jenna näkee miltä meidän tekeminen näyttää. Saatiin paljon kehuja ja Bambi sai positiivista palautetta hyvästä ja "ei shelttityyppisestä" estefokuksesta ja irtoamisesta. Bambi on Jennan mukaan vähän kuin minimallinen bordercollie, ja sitä täytyy ohjata myös sen mukaan. Jenna sanoi Bambin muistuttavan kovasti omaa koiraansa Neonia, joten sain todella paljon hyviä vinkkejä omaan ohjaukseen!
Pakkovalssi on mun inhokkiohjaus, ja eiköhän se ollutkin osana rataa. Sanoinkin, että tämä ei sitten meillä meinaa ottaa mitenkään onnistuakseen, kun Bambi ei tuu mua kohti. Jenna katsoi meidän suorituksen (10-hyppy) kerran ja totesi, että se johtuu siitä etten pysy paikallaan vaan kipitän taaksepäin. Koitettiin sit niin, että pysyin paikallaan ja KAPPAS, niinhän se vain onnistuikin :D Vähän varmistellen suoritettiin tuota kohtaa, mutta huippua et saatiin pakkovalssi nyt ainakin väliaikaisesti onnistumaan.
Muuten radassa ei kummempia ongelmia ollut. Poispäinkäännös kepeiltä putkeen kauhistutti, kun ei olla tehty tuollaista ennen, mutta saatiin sekin yhden epäonnistumisen jälkeen onnistumaan, kun osasin vaan kääntää Bambin oikeeseen aikaan. Videolta huomaa, että kartturin jaloissa alkoi loppua kohden  hieman tuntumaan aiempi treeni Mindyn kanssa, mutta jotenkin sain taisteltua loppuun, heh. Ihan huippu treeni kaikenkaikkiaan! Täytyy ostaa noita tuurauskertoja usemminkin!







Maanantai 5.10.

Tämän viikon (41) molempiin treeneihin pääsi Bambi, kun Mindy oli käynyt molemmat viikkotreenit edellisenä viikkona. Halusin myös saada viimehetken vinkit viikonlopun kisoja varten.
Maijun treeneissä tehtiin rataa, joka oli kuin meille tehty! Se sisälsi paljon meille hankalia kohtia, joita on ollut tarkoituskin treenata, mm. kepeille vastaanotto ja törkkäisy.


maiju uusin
Rata on suuntaa antava, alunperin Maiju Korhosen käsialaa.


Hoks! Numerot hyppää jostain syystä radalla 11-13 ja 21-23.

1-2 väli sujui yllättävän hyvin, vähän tosin varmistelin. Kepeillä Bambi ei pujotellut loppuun saakka pariin kertaan (????), mikä on meille ihan uus juttu ja allekirjoittanut olikin tästä syystä vähän hermoromahduksen partaalla. Kepit on ollut meillä aina niin hyvät. Syytä en tiedä, mutta saatiinpahan onnistuun sekin kohta.
4-hypyn tuplasylkkäri jotenkin valui ihmeellisesti. Oltiin tehty samaa kohtaa Mindyn kanssa samaisissa treeneissä viikko sitten, ja se meni paljon paremmin silloin Mindyn kanssa. No mutta pääasia et onnistui kuitenkin.
Sitten ei ollut hetkeen mitään ihmeellisyyksiä. 13-putkelta Bambi tosin lähti kerran väärään suuntaan, mut ei kummempaa. 16-kepeille jarrutti ihan superisti, eikä ottanut häiriötä vaikka olin törkkäisemässä sitä oikeaan väliin, JEE! 20-hypyllä en saanut pidettyä ohjausta vaan lähdin joka kerta hätiköimään, siksi se ei ottanut onnistuakseen, damn. Saatiin tehtyä rata kuitenkin joten kuten loppuun asti ja kivat treenit oli kokonaisuudessaan taas. Paras juttu oli, että Bambi osui A:n alastulokontaktille joka kerta, vaikka kiiruhdinkin itse tekemään sokkaria, super-bumba.









Siinäpä ne postaamatta olevat treenit taisi ollakkin.
Kontaktit alkaa nyt olla siinä kunnossa, että uskaltauduin ilmoittautumaan muutamiin kisoihin agiradoille. Saa nähdä et pysyykö ne kasassa myös kisatilanteessa!

12083760_10205998055729346_1828227872_n


Meillä kävi tänään fyssari huoltamassa molemmat koirat, joten huomisen lepopäivän (lue= MM-kisojen livestreamin katselupäivän) jälkeen ollaan täynnä virtaa ja vetreinä starttaamassa lauantaina. Tai ainakin koirat on. Heh.



Hyvää viikonloppua kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Hei vau, onnea eilisestä luokkanoususta Bambin kanssa!! Mä olin aiemmin päivällä katsomassa kisoja, mutten ykkösiä kerinnyt katsoa loppuun, harmi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos kovasti! :---) Harmi kyllä ettei törmätty!

      Poista